Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 11. marraskuuta 2011

Paholaisen hillo

Sain kerran vuohenjuuston seurana ihanaa tomaatti-paprika-chilisosetta. Sitä täytyi saada lisää, joten googlettamaan. Kävi ilmi, että kyseessä oli paholaisen hillo ja vihdoin Dansukkerin sivuilta löysin kaipaamani ohjeen, aivan fantastista! Osa hillosta ei ikinä ehtinyt edes purkkiin asti, kun hillonkeittäjä niin ahkerasti maisteli aikaansaannostaan aina sekoittelun välillä...



Paholaisen hillo
(1-1,5 l tomaattien mehuisuudesta riippuen)

800 g tomaatteja tai (800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa)
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
(ripaus cayennea) 
0,5 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne noin 30 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. (Tai kaada säilötyt tomaatit liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.)

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin (ks. ohje). Anna jäähtyä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Säilyy hyvin jääkaapissa.

Tarjoa mm. grillattujen ruokien ja juustojen lisukkeena, sopii hyvin myös monien kastikkeiden sekä ruokien mausteeksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...