Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 4. marraskuuta 2011

Brasilialainen katkarapupata

Olen jo useamman kerran vieraillut kuolaamassa Pippurimylly-blogin brasilialaista katkarapupataa ja viimein sain sitä tehtyä itsekin. Aivan ihanaa!

Ohjeessa oli käytetty tölkkitomaatteja, mutta mulla oli "vain" tuoreita. En tiedä kuinka monta tomaattia tölkissä on, ihan arviosta heitin 5 ja se vaikutti olevan jokseenkin sopiva määrä.



Brasilialainen katkarapupata

marinadi:
suolaa
mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl sitruunamehua

noin 400 g katkarapuja (pakaste)

4-5 tomaattia
1 sipuli
1 paprika
0,5 tl cayennea
suolaa
2 dl kookosmaitoa
0,5 dl tuoretta korianteria

Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää sulatetut, valutetut katkaravut joukkoon. Anna marinoitua noin 20 minuuttia.

Kalttaa tomaatit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Silppua korianteri. Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pehmeiksi pienessä öljytilkassa. Lisää cayenne, ripaus suolaa, hieman silputtua korianteria sekä soseutetut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Kaada sekaan kookosmaito ja anna kiehua vielä hetki. Lisää lopuksi katkaravut sekä korianterisilppu ja kuumenna.

Nauti sellaisenaan, patongin ja salaatin tai riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...