Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 15. marraskuuta 2011

Sitruunainen kalapata

Kodin Kuvalehdestä löytyneen sitruunaisen kalapadan ohjeen otin lähes sellaisenaan talteen. Äyriäissekoituspussia en lähtenyt erikseen pakastealtaasta etsimään, vaan laitoin tilalle pari kourallista kotipakastimesta jo valmiiksi löytyviä katkarapuja.

Kala laitetaan ohjeen mukaan hämmentävän aikaisin pataan ja ihan muhjuksihan se menikin, mutta kaiken kaikkiaan tosi miellyttävä makuelämys. Tätä meillä syödään toistekin.



Sitruunainen kalapata

0,5 dl oliiviöljyä
1 purjo
1 tl kurkumaa
2 dl valkoviiniä
1 dl vettä
600 g kuhaa
2 sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta
1-2 tl suolaa
150 g sokeriherneen palkoja
2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
katkarapuja

Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Kuumenna öljy padassa, lisää kurkuma ja kuullota hetki. Lisää purjoviipaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää neste, paloiteltu kala, sitruunamehu, pestyn sitruunan raastettu kuori sekä suola. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

Pese ja paloittele sokeriherneenpalot ja lisää oliivien kanssa pataan. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Lisää sulatetut, valutetut katkaravut ja kuumenna. Tarjoile riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...