Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Curry-kesäkurpitsapikkelsi

Vanhasta ET-lehden kurpitsaohjelehtisestä löytyi tosi hyvä kesäkurpitsasäilykkeen ohje.



Curry-kesäkurpitsapikkelsi

2 kesäkurpitsaa
2 sipulia
karkeaa suolaa

liemi
3,25 dl vettä
2,5 dl omenaviinietikkaa
2,25 dl sokeria
1 tl pippurisekoitusta
2 rkl currya

0,75 sokeria

1. päivä
Kuori sekä kuutioi kesäkurpitsat ja viipaloi sipulit lasikulhoon. Suolaa, sekoita ja anna maustua peitettynä seuraavaan päivään.

2. päivä
Kaada kurpitsat ja sipulit lävikköön. Huuhtele ja valuta hyvin. Kiehauta liemi. Keitä kurpitsoja ja sipuleita noin 15 minuuttia liemessä. Anna maustua liemessä seuraan päivään saakka.

3. päivä
Ripottele sokeria (0,75 dl) päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

4. päivä
Kiehauta kurpitsa-sipuliseos. Maista ja lisää currya tarpeen mukaan. Tölkitä kuumana puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...