Curry-kesäkurpitsapikkelsi
2 kesäkurpitsaa
2 sipulia
karkeaa suolaa
liemi
3,25 dl vettä
2,5 dl omenaviinietikkaa
2,25 dl sokeria
1 tl pippurisekoitusta
2 rkl currya
0,75 sokeria
1. päivä
Kuori sekä kuutioi kesäkurpitsat ja viipaloi sipulit lasikulhoon. Suolaa, sekoita ja anna maustua peitettynä seuraavaan päivään.
2. päivä
Kaada kurpitsat ja sipulit lävikköön. Huuhtele ja valuta hyvin. Kiehauta liemi. Keitä kurpitsoja ja sipuleita noin 15 minuuttia liemessä. Anna maustua liemessä seuraan päivään saakka.
3. päivä
Ripottele sokeria (0,75 dl) päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
4. päivä
Kiehauta kurpitsa-sipuliseos. Maista ja lisää currya tarpeen mukaan. Tölkitä kuumana puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!