Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 2. toukokuuta 2013

Helpot munkit uunissa



Tänä vappuna meillä tehtiin "munkkeja" ihan kaksin kappalein. Hyvissä ajoin ennen vappua törmäsin Lintsaajan helppoihin vappumunkkeihin ja päätin ottaa ohjeen talteen. Muutama päivä myöhemmin eksyin Dansukkerin sivuille, mistä löysin helppojen ja "käryttömien" munkkien ohjeen. Molemmat pääsivät meidän vappupöytään.

Nämä uunimunkit oli tosi helppo tehdä, eikä tarvinnut tuskailla öljyn kanssa. Hieman kalpeiksi jäivät eikä makukaan tietenkään ole sama kuin öljyssä paistaen, mutta meille kelpasi kyllä ja ovatpahan ainakin itse tehtyjä.

Helpot munkit uunissa
(24–30 kpl)

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 pala (50 g) hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
950 g vehnäjauhoja
150 g voita

Pinnalle
30 g voita
sokeria

Sekoita tuorehiiva noin 37-asteiseksi lämmitettyyn maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito noin 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä taikina ja kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pikkupullia. Peitä liinalla ja kohota.

Paista uunissa 200°C  12–15 min.

Sulata voi kattilassa ja kaada reilu kerros sokeria kulhoon tai syvälle lautaselle. Voitele hieman jäähtyneiden pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...