Äitini tarjosi viime viikolla omenapiirakkaa, jossa oli todella ihana kardemummainen pohja. Ohje oli pakko saada ja koska raparperiaika on nyt parhaimmillaan, levitin minä pohjan päälle raparperiperipaloja.
Kardemumma-raparperipiirakka
(pellillinen)
pohja:
6 dl piimää
1 dl rypsiöljyä
3,5 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2,5 tl soodaa
1 rkl kardemummaa
päälle:
n. 600 g raparperipaloja (niin reilusti, että pohja peittyy kunnolla)
(vadelmahilloa)
Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä raparperipalat pohjan päälle ja tiputtele haluttelessasi hieman vadelmahilloa sinne tänne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!