Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kardemumma-raparperipiirakka



Äitini tarjosi viime viikolla omenapiirakkaa, jossa oli todella ihana kardemummainen pohja. Ohje oli pakko saada ja koska raparperiaika on nyt parhaimmillaan, levitin minä pohjan päälle raparperiperipaloja.

Kardemumma-raparperipiirakka
(pellillinen)

pohja:
6 dl piimää
1 dl rypsiöljyä
3,5 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2,5 tl soodaa
1 rkl kardemummaa

päälle:
n. 600 g raparperipaloja (niin reilusti, että pohja peittyy kunnolla)
(vadelmahilloa)

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä raparperipalat pohjan päälle ja tiputtele haluttelessasi hieman vadelmahilloa sinne tänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...