Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 26. marraskuuta 2012

Soijarouhemureke



Olen tehnyt soijarouhemurekketta jo ties kuinka monta kertaa, aina hieman ainesosia, -määriä tai tekotapaa vaihdellen. Jokaisen makuun olen ollut tyytyväinen - ja niin on ollut myös lihansyöjämieheni - mutta koostumuksissa on ollut enemmän tai vähemmän toivomisen varaa. Tällä ohjeella tehdyssä murekkeessa jäin kaipaamaan ainoastaan hampaissa narskahtelevaa sipulia. Aiempiin mureketaikinoihin olen silpunnut sipulit raakana ja lisännyt lorauksen öljyä ihan sellaisenaan. En tiedä miksi, mutta öljy antoi paremman säväyksen, kun sillä oli ensin kuullottanut sipulisilppua. Mutta ainahan voi tietysti kuullottaa vain puolikkaan sipulista ja heittää toisen puolikkaan taikinaan raakana, jos narskuvaa haluaa.

Soijarouhemureke

0,5 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1,5 dl vettä
3 dl soijarouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
soijakastiketta
1 muna

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit. Kuullota niitä kevyesti pienessä tilkassa öljyä. Turvota korppujauhot kermassa ja soijarouhe vedessä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile massasta mureke uunivuokaan tai -pellille.

225°C n. 25 min.


5 kommenttia:

  1. Tämmöstä ei ookkaan tullut kokeiltua koskaan, mutta kuulostaa hyvältä ainakin :p

    VastaaPoista
  2. On hyvää. Meillä syödään soijarouhetta usein. Voi käyttää samalla tavalla kuin jauhelihaa.

    VastaaPoista
  3. mikähän mahtais ton munan korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyi ihan kokeilla ennen kuin uskalsin vastata. Tein kaksi munatonta versiota. Toiseen laitoin ruokakerman tilalle 2,5 dl soijakermaa, toiseen soijakerman lisäksi vielä 100 g silken tofua.

      Molemmat pysyivät kasassa, mutta huomattavasti parempi koostumus ja maku oli tofuttomassa versiossa. Makuasioita tietysti, joten kokeile rohkeasti.

      Yleensäkin munan voi useimmista resepteistä jättää pois, lisää tilalle vain hieman enemmän nestettä.

      Poista
  4. Kananmunan voi korvata kahdella ruokalusikallisella soijajauhoja, turvotan ne yhdessä korppujauhojen kanssa. Tämä resepti on aktiivikäytössä, kiitos näin vuosienkin jälkeen :)

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...