Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Suklaakeksit



eli chocolate chip cookies. Olen ihan hurahtanut Subwayn suklaahippukekseihin ja päästäkseni vastaavaan makuelämykseen useammin, on ollut pakko yrittää kehittää edes vähän sinnepäin olevaa reseptiä.

Suklaahippujen kanssa on ollut tekemistä. Pienemmät hiput tahtovat harmillisesti sulaa uunissa näkymättömiin, mutta tässä viimeisimmässä erässä oli joukossa sen verran isompia paloja, että jäivät näkyviin epämääräisenä möykkynä keksin sisällä. Pariin painoin suklaapalan pintaan juuri ennen uuniin laittoa, ne jäivät kyllä hyvin näkyviin, mutta eivät olleet kovin kauniita. Ehkä muutama pala vain tiputettuna keksin päälle toimisi, täytyy kokeilla joskus. Pääasiahan on kuitenkin maku ja se on niiiin ihanan suklainen, että ukko-pahus meni ja nosti keksit kaikkein ylimmälle hyllylle, etten söisi niitä kaikkia heti pois.



Suklaakeksit
(18 kpl)

250 g tummaa suklaata
50 g voita
2 munaa
1,5 dl fariini- tai ruokokidesokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Rouhi 150 g suklaata reilun kokoisiksi paloiksi. Sulata jäljelle jäänyt 100 g suklaata vesihauteessa. Nosta suklaakulho pois kuumasta vedestä ja lisää jääkaappikylmä voi (jäähdyttää suklaan). Lisää sokeri sekä munat ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rouhittu suklaa. Sekoita.

Nostele taikinaa lusikalla leivinpaperin päälle pellille, 9 taikinakekoa peltiä kohden, jolloin niille jää riittävästi leviämisvaraa.

175°C n. 10 min.

Eivät kestä kasassa heti uunista otettaessa, joten anna jäähtyä hyvin.


2 kommenttia:

  1. Suklaassa ei tosiaan ole pihistelty ja jos suklaasta yhtään tykkää, niin vievät kielen mennessään :-)

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...