Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

ChilipähkinätLueskelin Chilifoorumissa keskustelua chilipähkinöiden valmistamisesta. Yhdessä versiossa käänneltiin pähkinät munanvalkuaisesta ja mausteista vatkatussa tahnassa. Joku laittoi lisäksi munanvalkuaisen verran öljyä ja joku toinen jätti munanvalkuaisen kokonaan pois. Niin tein minäkin. Ainakin tällä kertaa.

Foorumilla käytiin keskustelua myös eri chililajikkeiden soveltuvuudesta chilipähkinöihin. Makuasioita tietenkin, toiset tykkäävät tulisemmista, toiset vähemmän. Mutta koska minulla on edelleen vain kaupan perus-chilijauhetta, tarvitsin jotain muuta saadakseni edes hieman chililtä maistuvia pähkinöitä. Päätin testata lahjaksi saamaani chiliöljyä ja se toimi. Saimme kahdestaan koko 300 gramman pähkinäsatsin katoamaan hetkessä.

Pitääkin varmaan alkaa suunnitella oman chiliöljyn tekemistä, ei tuo lahjaksi saatu kauaa riitä.

Chilipähkinät

300 g pähkinöitä
2 rkl chiliöljyä
3 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
suolaa
sokeria

Sekoita mausteet öljyyn. Lisää pähkinät ja kääntele niin, että kaikki pähkinät saavat mausteista öljyä pintaansa.

Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele pähkinöitä kertaalleen paiston puolivälissä.

150°C  n. 30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...