Pirkka-lehdestä löysin tämän aivan ihanalta kuulostavan ohjeen. Eikä pelkästään kuulostanut vaan myös maistui todella herkulliselle. Tätä teen varmasti toistekin.
Alkuperäisessä ohjeessa tuulihattulevyä neuvottiin paistamaan uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, mutta itselläni se meinasi kärähtää jo reilussa viidessätoista minuutissa. Laitoin siksi tähän paistoajaksi noin 15 minuuttia. Kannattaa varmuuden vuoksi kurkkia uunin luukkua ahkerasti, ettei tule ikävää yllätystä.
Tuulihatturulla lohitäytteellä
taikina:
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
0,5 tl leivinjauhetta
3 munaa
täyte:
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vesi ja kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta. (Kärsivällisyyttä, kyllä se sieltä irtoaa, kestää vain jonkin aikaa.)
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää leivinjauhe. Anna seoksen jäähtyä hieman ja vatkaa lopuksi munat yksitellen joukkoon.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
225°C n. 15 min.
Jäähdytä tuulihattulevy.
Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.
Kääri levy rullalle ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi sopiviksi annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!