Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Hillottu inkivääri ja inkiväärisiirappiMies tykkää hillotusta inkivääristä ja kun sattumalta törmäsin Rihan blogissa ohjeeseen, niin oli ihan pakko kokeilla tehdä itsekin. Julmetustihan tähän meni aikaa, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä. Ehkei kaikkein terveellisin inkiväärin käyttömuoto, mutta eihän näitä nyt hirveitä määriä kerralla napsita. Eihän?

Ja liemestä keitetylle inkiväärisiirapillekin löytyy taatusti käyttöä tässä taloudessa.Hillottu inkivääri

300 g kuorittua inkivääriä
5 dl (460 g) sokeria
7,5 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuori ja paloittele inkivääri pieniksi. Sekoita vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilassa. Kiehauta liemi. Kun sokeri on kokonaan sulanut, lisää inkivääripalat. Anna poreilla mahdollisimman pienellä lämmöllä kannen alla kypsäksi. Raaka inkivääri kypsyy 3-6 tuntia paksuudesta riippuen (ihan ohuille siivuille saattaa riittää 3 tuntia, itse keitin 5,5 tuntia, mikä oli kuvan inkivääripaloille sopiva aika). Jos sokeriliemi uhkaa kuivua kasaan, lisää vettä.

Kun inkivääri on kypsää, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Valuta inkiväärit ja ota liemi talteen. Levitä inkivääripalat leivinpaperin päälle siten, etteivät ne koske toisiinsa. Anna kuivua yön yli.

Keitä sokerilientä reippaalla lämmöllä ilman kantta kunnes siitä tulee siirappia. (Huomioi, että siirappi saostuu vielä lisää jäähtyessään.)

Pyörittele yön yli kuivuneet inkivääripalat muutama kerrallaan sokerissa. Valmiit inkiväärit voi säilyttää purkissa kuivassa paikassa. Jos inkiväärit tarttuvat toisiinsa, ne ovat liian kosteita, jolloin ne voi pyöritellä uudelleen sokerissa ja jättää kuivumaan ritilälle tai leivinpaperille.


1 kommentti:

  1. Hyvää �� ja sopivan kirpakkaa! Sopii juureksille ja vaikkapa kinkun päälle!

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...