Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 4. huhtikuuta 2013

Lohi Skagen



Olin varannut pääsiäiseksi liikaa kylmäsavulohta sekä smetanaa, mutta onneksi valion sivuilta löytyi Lohi Skagen -ohje, mihin ne sai hyvin upotettua. Lohi Skagen on muunnelma Pohjoismaissa tunnetusta alkuruoasta Toast Skagenista (paahdettu leipä, jonka päällä runsaasti katkarapuja ja majoneesia).

Lohi Skagen

1 punasipuli
0,5 dl ruohosipulia
150 g kylmäsavulohta
2 prk (à 120 g) smetanaa
1 rkl Dijon-sinappia
mustapippuria

saaristolaisleipää tai tummaa leipää
ruohosipulia

Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi, hienonna ruohosipuli sekä kala. Vatkaa smetanaa sähkövatkaimella kunnes se alkaa kiinteytyä (n. 30 s). Yhdistä kaikki ainekset ja tarkista suola.

Tarjoa seosta leivillä. Koristele ruohosipulilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...