Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Flaamilainen lihapata



eli belgialaisittain carbonades flamandes tai vlaamse stoverij.

Mies halusi vaihteeksi jotain liharuokaa ja etsiessäni vinkkejä netistä, törmäsin Olivian flaamilaiseen lihapataan. Hyvin maistui ja saa kuulemma tehdä toistekin.

Flaamilainen lihapata

500 g naudanpaistia kuutioituna
3 keskikokoista sipulia karkeasti paloiteltuna
voita
oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl lihalientä
33 cl (hyvää belgialaista) tummahkoa olutta
timjamia
2-3 laakerinlehteä
mustapippuria
suolaa
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
karkeaa sinappia

Kuumenna voi pannussa ja ruskista lihapalat siinä muutamassa erässä. Kaada lihat (ja niistä irronneet nesteet) pataan odottamaan. Lisää pannuun hiukan öljyä (jos tarvitsee) ja ruskista sipulit. Kun sipulit ovat saaneet kauniisti väriä, ripottele päälle jauhot ja sekoittele hetken aikaa, kunnes jauhot hieman ruskistuvat. Lisää lihaliemi, sekoita hyvin ja kaada lihojen päälle pataan. Lisää olut, timjami ja laakerinlehdet sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Lisää myös sokeri, viinietikka ja sinappi. Kiehauta, siirrä uuniin ja kypsennä pari tuntia, tai kunnes liha on mureaa.

180°C  n. 2 h

Tarjoa belgialaiseen tapaan esimerkiksi ranskalaisten perunoiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...