Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pashajäädyke



Pashamassasta voi vaihtelun vuoksi tehdä myös jäädykettä. Pääsiäisen kiireet helpottuvat, kun jälkiruoan valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan.

Pashajäädyke

100 g kuivattuja hedelmiä (esim. aprikoosia)
1 dl mantelirouhetta
2 dl kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Hienonna hedelmät. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kaikki aineet keskenään. Jaa seos kelmulla vuorattuun pashamuottiin. Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Pashan voi jäädyttää myös esim. silikonisissa muffinssivuoissa, jotka kannattaa huuhdella kylmällä vedellä ennen täyttöä.

Ota pashajäädyke jääkaappiin noin tunti ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke vadille ja anna pehmentyä vielä hetki huoneenlämmössä ennen syömistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...