Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 22. huhtikuuta 2010

Raparperi-omenamehu

Pakastimesta löytyy vielä sen verran raparpereja, että päätin keittää osan mehuksi. Kaveriksi laitoin muutaman omenan ja kanelitangon. Huumaava kanelintuoksu sai kuvittelemaan, että raparperi-omenapiirakkamehuahan tässä juodaan.

Määrät menivät vaan totaalisen sekaisin, kun kuvittelin tekaisevani mehun pikapikaa parissa tunnissa - kiirehän siinä tuli. Suunnitellun sokerin määrää piti vähentää kolmasosalla ja koska omaan loistavan matikkapään, huomasin jossain vaiheessa lisänneeni sokeria sen kolmasosan verran, mitä piti vähentää. Ei muuta kuin lisää raparperia pakkasesta ja vettä kattilaan...

Lopputulos oli todella hyvä ja raikas janojuoma! Heitin arviosta alla olevan ohjeen määrät. Kunhan nämä on ensin juotu alta pois, kokeilen onnistunko noilla määrillä saamaan yhtä hyvää aikaiseksi.



Raparperi-omenamehu

1 l raparperin paloja
3 omenaa
kanelitanko
8 dl vettä
sokeria

Aloita mehun valmistus edellisenä päivänä laittamalla pullot veteen (ks. ohje).

Kiehauta vesi, lisää pilkotut raparperit ja omenat sekä kanelitanko. Keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi mehu kaksinkertaisen harsokankaan läpi (anna valua rauhassa, älä painele). Mittaa mehu ja lisää sokeria noin 3 dl mehulitraa kohden. Kiehauta. Kuori vaahto pinnalta. Pullota ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vetäytymään. Laimenna sopivaksi ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...