Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Suklainen minttujuustokakku

Etsin ensimmäiseen hyytelösokeri Multi -kokeiluuni ohjeita netistä, mutta en löytänyt sopivaa. Lopulta päädyin poimimaan osia eri lähteistä ja korvaamaan liivatteet mutu-tuntumalla Multilla. Hivenen jännitti, onnistuinko arvioimaan hyytelösokerin tarpeen oikein ja pysyykö kakku koossa... Mutta turhaan; Multi toimi hyvin, joten jatkoa seuraa!

Tästä pääsiäisaterian päätteeksi tarjotusta kakusta tuli äklömakea (tiedä sitten kuinka paljon asiaan vaikutti jo valmiiksi ääriään myöten täynnä oleva vatsa?). Ohjeen laitan kuitenkin talteen, vaikka täyte vaatiikin ehdottomasti vielä säätöä - eihän sitä koskaan tiedä, milloin makeanhimo iskee... Vuoka voisi seuraavalla kerralla olla pienempi (Ø 25 → 20) ja täytteestä jättää puolet juustosta sekä kermasta ja ainakin puolet suklaasta pois.



Suklainen minttujuustokakku

pohja
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoa
0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

täyte
1 dl vahvaa kahvia
1 dl Multi-hyytelösokeria
200 g tummaa suklaata
200 g minttusuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi keskenään sekoitetut muut kuivat aineet varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

200°C n. 10 min.

Sekoita Multi-hyytelösokeri ja kahvi, kiehauta ja keitä noin puoli minuttia. Paloittele suklaa sulamaan kuumaan kahvi-sokeriseokseen. Vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada kypsän pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...