Lihajuurespata
350 g naudan- tai karjalanpaistilihaa (1 rasia Pajuniemen luomulihaa)
suolaa
mustapippuria
1 tl salviaa
laakerinlehti
(puolikas liemikuutio)
1 porkkana
pala lanttua
pala selleriä
1 palsternakka
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
Voitele kannellinen uunivuoka. Laita lihat ilman kantta uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi ruskistumaan. Lisää pataan mausteet, pilkotut juurekset ja sipulit sekä vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita takaisin uuniin 200 asteeseen ilman kantta vielä noin 30 minuutiksi.
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!