Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Riisivanukas tähteistä

Mietin pääni puhki, miten tämän nimeäisin, mutta tyhjää löi. Riisivanukas tähteistä ei kuulosta kovin herkulliselta, mutta parempaan en tällä hetkellä pysty.

Keitin eilen pakastimesta löytyneistä raparperin paloista sekä omenista mehua enkä halunnut heittää raparperi-omenamössöä kompostoriin. Sille täytyi siis keksiä käyttöä, joten kokeilin miten se uppoaisi riisivanukkaaseen. Hyvin upposi!

Uunissa käyttäminen ei ole välttämätöntä, etenkään jos syö kylmänä.Riisivanukas tähteistä

0,5 dl puuroriisiä
0,5 dl vettä
7 dl maitoa
(ripaus suolaa)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl kermaa
marja- tms. survosta

Lisää riisi kiehuvaan veteen. Keitä kunnes vesi lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito. Keitä löysäksi puuroksi. Lisää marja- tms. survos, sokerit ja kermaan vatkattu muna. Kaada uuninkestäviin annoskulhoihin ja aseta ne vuokaan vesihauteeseen.

200°C noin 20 min.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...