Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Raparperipaistos mikrossa

Helteitä piisaa ja raparperia riittää. Tällaisilla helteillä ei millään viitsi lämmittää uunia raparperipiirakkaa varten, mutta onneksi olen aikoinaan saanut vaariltani mikrossa valmistettavan raparperipaistoksen ohjeen.



Raparperipaistos mikrossa

1 l raparperipaloja
4 rkl sokeria
kanelia
0,75 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
0,75 dl sokeria
0,5 tl kardemummaa

Laita raparperipalat vuokaan, ripottele päälle sokeria sekä kanelia.

Sekoita öljy, kaurahiutaleet, sokeri sekä kardemumma keskenään ja ripottele seos raparperien päälle.

Paista mikron tehosta riippuen 5-10 minuuttia.


Vaniljakastike tai jäätelö sopivat raparperipaistoksen kumppaniksi.


1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta. Kokeilin vähän pienemmällä annoksella raparperia, noin 1/4 osa tästä ohjeesta. Hyvä perus resepti tätä varten. Taisit laittaa kanelia päälle lopuksi kun muuten kaurahiutaleet aika aneemisen näköisiä mikrosta tullessa. Ja olisin ehkä itse laittanut että sekoittaisi raparperi ja sokerin keskenään ja sitten vasta päällys, täyte olisi sitten tasaisemmim makeampaa. Mutta kiva nopea tapa käyttää raparperia, varsinkin kun ei tarvinnut laittaa kuumalla säällä uunia päälle.

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...