Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 31. elokuuta 2012

Kanttarellipiirakka



Olimme pari viikkoa sitten hakutreeneissä koirien kanssa. Treenikaveri poimi siinä treenien lomassa pari pussillista kanttarelleja, mutta koska hänellä oli pakastin jo sieniä täynnä, niin antoi ne mulle. Siispä kanttarellipiirakan tekoon.

Käytin puolet vehnäjauhoja ja puolet ohrajauhoja, kun vehnäjauhotilanne oli hieman huono... Ohrajauho antoi kivan makulisän, mutta pohjasta tuli kuivahko. Ehkä desi tai puolitoista ohra- ja loput vehnäjauhoja olisi ollut parempi. Myös graham- tai ruisjauho sopii varmaan hyvin korvaamaan osan vehnäjauhoista, jos ohrajauhoja ei ole. Noh, joka tapauksessa piirakka katosi nopeasti, joten ei se liian kuivaa tainnut olla näinkään.

Kanttarellipiirakka
(pellillinen)

pohja:
200 g voita
2 munaa
2 rkl maitoa tai vettä
5 dl jauhoja
1 tl suolaa

täyte:
1 l kanttarelleja puhdistettuna ja pilkottuja
1 sipuli
suolaa
pippuria

2 dl kermaa
1 muna
(suolaa, pippuria)

Sekoita pohjan aineet keskenään ja taputtele leivinpaperoidulle pellille.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää puhdistetut, pilkotut sienet ja paista miedolla lämmöllä kunnes neste on lähes täysin hävinnyt. Mausta suolalla sekä pippurilla ja levitä täyte piirakkapohjan päälle.

Vatkaa munan rakenne kevyesti rikki, lisää kerma ja hieman suolaa sekä pippuria tarvittaessa. Sekoita ja kaada piirakan päälle.

200°C  45-50 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...