Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 30. elokuuta 2012

HöyrymehuHöyrymehun perusohje

raparperia ja/tai marjoja
300-400 g sokeria/mehulitra

Huuhtele raparperinvarret, herukat sekä muut marjat tarvittaessa, poista roskat ja huonot marjat. Marjoja ei tarvitse riipiä. Käytä vain täysin kypsiä, mielellään jopa hieman ylikypsiä marjoja, ne ovat mehukkaimpia.

Kaada mehumaijan alakattilaan reilusti vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lado paloitellut raparperit sekä marjat mehumaijan reiälliseen kehikkoon. Pidä huoli, että alakattilassa on koko ajan riittävästi vettä ja se kiehuu.

Kun mehua alkaa irrota, laske sitä ensin alkuun astiaan ja kaada takaisin marjojen päälle mehustimeen. Kun marjoista ei enää näytä irtoavan lisää mehua, laske kaikki mehu ämpäriin tai isoon kattilaan. Mittaa saatu mehu ja sekoita siihen 300-400 g sokeria/mehulitra (marjojen happamuudesta riippuen). Kun sokeri on liuennut, kaada sokeroitu mehu takaisin mehumaijaan.

Laske letkulla mehua kuumaan, juuri uunista otettuun pulloon (ks. ohjeet pullojen käsittelyyn). Täytä pullo aivan täyteen (jos letkulla ei tahdo onnistua, käytä lopussa apuna teelusikkaa). Sulje pullo välittömästi kumitulpalla. Mehu vetäytyy jäähtyessään ja kumitulppa painautuu hieman sisäänpäin.


Mehu on vetäytynyt ja imaissut kumitulpan keskiosan sisäänpäin.

Anna pullojen jäähtyä ja nosta ne sen jälkeen jääkaappiin tai kylmäkellariin. Mehu on heti valmista. Tarjoile vedellä laimennettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...