Tämän syksyn viimeisiä omenoita viedään. Tarkoitukseni oli lingota mehua, mutta koe-erästä tuli niin makeaa, että päädyin sittenkin tekemään pellillisen rahkaista omenapiirakkaa. Vielä on ämpärillinen omenoita jäljellä, päätyvätkö uuniomenasoseeksi, omenahilloksi vai sekä että, sen näkee viikonlopun aikana.
Rahkainen omenapiirakka
(pellillinen)
taikina:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
reilu 2 dl öljyä tai 250 g sulatettua margariinia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
pohjaksi tulevaan puolikkaaseen:
2 dl piimää
1 muna
omenoita lohkoina, kuutioina tai viipaleina
täyte:
2 prk rahkaa
1,25 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
Sekoita taikinan aineet keskenään ja jaa se kahteen osaan. Lisää pohjaksi tulevaan puolikkaaseen piimä ja muna. Sekoita hyvin ja levitä lastan avulla pellille.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä omenapalat pohjalle ja kaada täyte päälle. Murustele loput taikinasta täytteen pinnalle.
200°C noin 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!