Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 12. joulukuuta 2011

Mustaherukkaglögi

Glögiaika alkaa meillä yleensä jo lokakuun puolella, mutta tänä vuonna päästiin peräti joulukuulle ennen kuin glögiä alkoi tehdä mieli. Syyllinen lienee syksyisen sateinen ja kurainen keli, lumesta ei täällä ole tietoakaan.

Glögiä kannattaa tehdä kerralla reilumpi satsi ja pullottaa puhtaisiin kuumennettuihin pulloihin, niin ei tarvitse olla koko ajan keittämässä lisää. Veden ja mustaherukkamehun suhde riippuu mustaherukkamehusta. Ostomehuissa se yleensä lukee, itsetehtyä kannattaa hieman maistella, että saa sopivan makuista.



Mustaherukkaglögi

mausteliemi:
n. 1,5 l vettä
2 kanelitankoa
15 kokonaista neilikkaa
1-2 tl kardemummaa
pala inkivääriä (tai 0,5 tl jauhettua)

n. 3 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
sokeria

Laita vesi ja mausteet kattilaan. Keitä maustelientä noin 10 minuuttia. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää mustaherukkamehu ja sokeria maun mukaan. Kuumenna, mutta älä keitä enää. Pullota puhtaisiin kuumennettuihin pulloihin, mikäli et tarjoa heti.

Kuumenna glögi ennen tarjoilua ja lisää halutessasi joukkoon punaviiniä tai kirkasta viinaa.


3 kommenttia:

  1. varmaa tosi hyvää (-:

    http://keepitsimply.blogspot.com/
    tos ois mun blogi liity lukijaks ihmees jos tykkäät !:):)

    VastaaPoista
  2. Hei, oonkin etsiskellyt (tai no, odottanut että kopsahtaa vasten näköä) jokin itsetehty glögiresepti. Eli kiitos tästä! :D
    <3/ Kaisa

    VastaaPoista
  3. Hyvää on ja makeutta voi tietysti säätää oman maun mukaan. Kiva jos resepti tuli tarpeeseen!

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...