Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Rommiluumuvaahto

Rommiluumut kuuluvat ehdottomasti jouluun. Vanhasta Pirkka-lehdestä talteen otettu rommiluumuvaahdon resepti pääsi jostain kumman syystä vasta nyt kokeiltavaksi. Ihanaa!

Alkuperäinen ohje oli 10 hengelle. Tein puolikkaan annoksen ja siitä tuli neljä noin 1,5 desin annosta. Annokset voisivat olla pienempiäkin, etenkin vähänkään isomman (joulu)aterian jälkeen ei ehkä ihan noin isoa jälkiruokaa enää oikein jaksa.

Ensimmäiset kaksi söimme heti valmistumisen jälkeen ja toiset kaksi seuraavana päivänä. Heti syötynä ne olivat rahkamaisen löysiä, seuraavana päivänä kuohkean kiinteitä. Molemmat olivat hyviä, mutta ehkä kuitenkin kallistun seuraavana päivänä syötyjen puolelle. Sinänsä hyvä, jos joskus tekee niitä vieraille tarjottavaksi, niin voi huoletta tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.Rommiluumuvaahto
(4-6 annosta)

115 g kuivattuja luumuja
0,5 dl rommia
0,5 dl vettä
0,4 dl sokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Laita luumut, rommi, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita tuorejuusto rommiluumuseokseen. Lisää kermavaahto ja sekoita hieman. Jaa annosmaljoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...