Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 2. joulukuuta 2011

Rukiiset letut

Jossain lehdessä, en enää muista missä, oli tehty lounaslettuja heittämällä lettutaikinan joukkoon yleisemmin letun sisään kääräistävät täyteaineet. Pitihän sellaista kokeilla. Tein rukiisen lettutaikinan ja heitin sekaan edellisen päivän ateriasta tähteeksi jääneet paistetetut lohipalat sekä viipaloituja kirsikkatomaatteja.

Paistoin muutaman paksumman letun ja pari ohuempaa. Ohuissa oli se huono puoli, että olin jättänyt kalapalat sen verran suuriksi, että ne tahtoivat hieman kärähtää ennen kuin taikina kypsyi. Eli ohuita lettuja tehdessä, täytyy muistaa pilkkoa ainekset riittävän pieniksi. Ohuet kyllä paistuivat huomattavasti nopeammin, kuin paksut, jotka vaativat yllättävän pitkän kypsymisajan.

Jostain syystä odotin letun maistuvan munakkaalle - ehkä ulkonäöstä johtuen. Sitähän se ei maultaan tietysti ollut, joten ensin tuli hienoinen pettymys. Mutta alun hämmennyksen jälkeen tulin siihen tulokseen, että kyllä näitä voi tehdä toistekin. Paljon riippuu tietysti siitä, mitä taikinan sekaan heittää ja miten sen maustaa. Tällä kertaa olin käyttänyt mausteita liian säästeliäästi, mutta hyvin upposivat siitä huolimatta.Rukiiset letut

lettutaikina:
2 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
suolaa
pippuria
2 rkl öljyä

Lisäksi esim.
kalaa/lihaa/kasviksia
mausteita maun mukaan

Sekoita lettutaikinan aineet keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia. Lisää ruokaisuutta sekoittamalla taikinan joukkoon kalaa/lihaa ja/tai kasviksia. Mausta. Paista letut pannulla molemmilta puolilta kypsiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...