Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 22. marraskuuta 2011

Chili-suklaamuffinssit

Ostin useamman levyn leivontasuklaata ja niitä on tietysti pitänyt käyttää ahkerasti. Mies alkoi jo vähän hermostua, kun tungin suklaata pannukakkuunkin, joten perherauhan säilyttämiseksi on pieni tauko suklaaherkuista ehkä nyt paikallaan.

Tässä kuitenkin vielä chili-suklaamuffinssien toinen versio. Ensimmäinen, Me-lehdestä löytynyt, ei ollut ihan sitä mitä hain, joten tähän lisäsin yhden chilipalon. Toisenkin voisi hyvin silputa mukaan, sen verran miedosti chili tässäkin vielä maistui.



Chili-suklaamuffinssit

1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl chiliä
100 g tummaa suklaata
1-2 chilipalkoa
1 dl rypisöljyä
1 dl kahvia
1 dl maitoa

Keitä kahvi ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa. Pese chilipalot ja poista siemenet. Silppua chilit.

Vaahdota sokeri ja munat. Siivilöi keskenään sekoitetut kuiva-aineet sokeri-munavaahtoon, lisää myös muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin.

200° n. 15 min.

Muffinssit saavat jäädä pehmeän kosteiksi sisältä.


2 kommenttia:

  1. Aah, ihanan tahmean näköinen sisus. :)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa jättää sisus hieman kosteaksi. Ensimmäisen erän paistoin aivan liian kypsiksi. Nämä mehevät hävisivät lautaselta paljon nopeammin kuin kypsemmät sisarensa.

    VastaaPoista

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...