Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 10. marraskuuta 2011

Kauramuffinssit mansikkasydämellä

Tein muutama päivä sitten kauraisia muffinsseja, kun piti keksiä jotain mihin hävittää epäonnistunut toffee (jäi liisteriksi) ja kaurahiutaleetkin olivat pyörineet kaapin pohjalla jo vähän turhan pitkään. Kauramuffinsseista tuli tosi hyviä (kun jätti huomioimatta ulos pursuvan toffeen), joten piti kokeilla uudestaan ja jollain käyttökelpoisemmalla sisuksella. Kauppaan en jaksanut lähteä, joten niillä aineilla oli tultava toimeen, mitä kotoa löytyi. Mansikoita on sen verran paljon pakkasessa ja siksi pieni rasiallinen mansikoita pääsi nyt kauramuffinssien sydämiksi.



Kauramuffinssit mansikkasydämellä

2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 dl öljyä
mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kermaviili ja öljy. Sekoita. Nostele hieman taikinaa muffinssivuokien pohjalle. Laita keskelle sulatettu tai tuore mansikka joko kokonaisena tai paloina. Lusikoi loppu taikina vuokiin niin, että mansikat peittyvät.

200°C n. 25 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...