Kirjan ohjeessa kehotettiin käyttämään sokerilämpömittaria, mutta koska en sellaista omista, lämmitin seosta hyvin maltillisesti, ettei siitä vain tulisi kokkelia.
Vaniljakastike
4 keltuaista
0,5 dl sokeria
3 dl maitoa
1-2 cm pätkä vaniljatankoa
Vaahdota keltuaiset ja lisää sokeria vähitellen. Kiehauta maito sekä halkaistu vaniljatangon pätkä. Lisää kiehuva maito ohuena vanana keltuaisvaahtoon samalla koko ajan vatkaten. Kaada seos kattilaan ja kuumenna puulastalla jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee sopivasti. Ei saa kiehahtaa eikä kuumeta liikaa. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa kunnes kastike on jäähtynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!