Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Vaniljakastike

Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta (vuodelta 1997) löysin vaniljakastikkeen ohjeen, mikä miellytti heti. Ensimmäisellä kerralla siitä tuli liian makeaa, koska halusin käyttää vaniljatankoa enkä vähentänyt tarpeeksi sokerin määrää. Alla olevaan ohjeeseen puolitin sokerin määrän, jolloin maku oli enemmän mieleeni. Riippuu tietysti käyttötarkoituksesta, kuinka makeaa milloinkin haluaa.

Kirjan ohjeessa kehotettiin käyttämään sokerilämpömittaria, mutta koska en sellaista omista, lämmitin seosta hyvin maltillisesti, ettei siitä vain tulisi kokkelia.



Vaniljakastike

4 keltuaista
0,5 dl sokeria
3 dl maitoa
1-2 cm pätkä vaniljatankoa

Vaahdota keltuaiset ja lisää sokeria vähitellen. Kiehauta maito sekä halkaistu vaniljatangon pätkä. Lisää kiehuva maito ohuena vanana keltuaisvaahtoon samalla koko ajan vatkaten. Kaada seos kattilaan ja kuumenna puulastalla jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee sopivasti. Ei saa kiehahtaa eikä kuumeta liikaa. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja vatkaa kunnes kastike on jäähtynyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...