Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Burgundinpata

Anopin reseptivihkoa selatessani silmiini osui burgundinpadan ohje. Ylös oli kirjoitettu vain ainesosaluettelo ja oletan anopin tehneen sitä liedellä, mutta koska en luota siihen, että muistan vielä muutaman tunnin päästä jotain liedellä porisevan, päätin tehdä omani (tai siis miehen oman) uunissa.



Burgundinpata

n. 500 g naudan kylkeä tai etuselkää
1 laakerinlehti
2 dl punaviiniä

Paloittele lihat, kaada päälle punaviini, lisää laakerinlehti ja anna marinoitua noin vuorokauden ajan.

n. 75 g pekonia
suolaa
mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
1 porkkana
2 rkl tomaattisosetta
timjamia
1,5 dl vettä
150-200 g herkkusieniä

Pyyhi lihat talouspaperilla kuivaksi, säästä marinadiliemi. Ruskista pekonit ja siirrä ne pataan, tee samoin lihoille. Lisää suola ja pippuri sekä 1 rkl vehnäjauhoja lihojen päälle, sekoita. Laita 225 asteiseen uuniin ilman kantta noin 4 minuutiksi, sekoita ja jatka vielä toiset 4 minuuttia. Lisää paistetut sipuli ja porkkana sekä marinadiliemi, tomaattisose, timjami ja kiehuva vesi lihojen päälle. Laita kansi päälle ja pata uuniin 160 asteeseen noin 3 tunniksi. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa paistetut pilkotut herkkusienet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...