Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Punajuuri-linssikeitto

Katselin netistä erilaisia punajuurikeiton ohjeita, mutta mikään ei oikein suoraan iskenyt. Täytyi siis kehitellä oma viritelmä. Sinihomejuustoa laitoin ehkä kolmasosapaketillisen (170 grammaisesta Aurasta) ja sitä olisi voinut tuohon määrään olla reilummin - tai sitten niin, että murustelee juustoa valmiin annokseen joukkoon sitäkin enemmän.



Punajuuri-linssikeitto

500 g punajuuria
2 dl punaisia linssejä
1 l vettä
1 liemikuutio
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
80 g sinihomejuustoa
rakuunaa
mustapippuria

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi, lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää huuhdotut linssit, pilkotut valkosipulinkynnet sekä purjo. Anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Lisää sinihomejuusto, rakuuna ja mustapippuri, anna kiehahtaa. Soseuta. Ripottele valmiiden annosten päälle sinihomejuustomurusia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...