Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Brie-valkosipulikeitto

Löysin brie-valkosipulikeiton ohjeen Me-lehdestä. Hivenen olin alkuun ennakkoluuloinen, mutta wau! Niin ihanan pehmeä ja samettinen maku, että ehdottomasti menee arkistoitavaksi ja uusintakäyttöön! Meidän kaupassa myydään vain tanskalaista Castello luomubriejuustoa (150 g), joten sovitin ohjeen sen pakettikoolle.

Jospa isäntäkin oppisi nyt pitämään briejuustosta, kun tuo brienpaimenkoirakin on niin rakas ;-)



Brie-valkosipulikeitto

150 g briejuustoa
4-5 valkosipulinkynttä
1 sipuli
öljyä
1 liemikuutio
3-4 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl maitoa
4 dl vettä (ensi kerralla voisi kokeilla onko 3,5 dl riittävä määrä)
reilu nippu persiljaa
suolaa
valkopippuria

Kuutioi briejuusto. Kuullota silputut sipulit öljyssä. Murenna liemikuutio, ripottele jauhot ja suurin osa juustokuutioista sipulien joukkoon. Lisää nesteet. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä kevyesti poreillen noin 5 minuuttia. Lisää persiljasilppu ja mausteet. Pyöräytä sauvasekoittimella kuohkeaksi. Lisää loput briejuustopalat juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...