Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Juurespihvit

Juurespihvien paisto oli alkuun lähes katastrofi; pihvit hajosivat eikä ulkonäkö ollut kovin houkutteleva, mutta maku oli oikein hyvä. Lisäsin vielä toisen munan (alunperin laitoin vain yhden) myös öljyä piti laittaa pannulle runsaasti ja paistaa miedolla lämmöllä (2) ja pitkään, muuten pihvit eivät kestäneet kasassa. Loput pihvit olivat kuitenkin jo ihan pihvien näköisiä.

Käytin monitoimikoneen suurinta raastinterää, pihvit pysyisivät ehkä helpommin kasassa jos juurekset raastaa hieman pienemmäksi. Kypsennystä uunissa voisi myös harkita.



Juurespihvit

2 porkkanaa
1 peruna
1 palsternakka
pala lanttua
pala selleriä
1 punainen chili
1 punasipuli (tai kelta- tai pala purjoa)
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoa
suolaa
mustapippuria
oreganoa
2 munaa

Sekoita korppujauho ja mausteet kermaviiliin, anna turvota. Raasta kuoritut ja pilkotut juurekset. Silppua sipulit ja chilipalko. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista miedolla lämmöllä öljyssä niin kauan, että juurekset ehtivät kypsyä (5-7 min./puoli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...