Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 3. toukokuuta 2010

SimaSima

2 sitruunaa
500 g fariinisokeria
2-3 rkl siirappia
4 litraa vettä
0,5 tl tuorehiivaa
sokeria
rusinoita

Pese sitruunat harjan kanssa puhtaiksi. Kuori sitruunankuoret kuorimaveitsellä ison astian pohjalle. Lisää fariinisokeri ja siirappi. Kiehauta puolet vedestä ja kaada se astiaan. Hämmennä kunnes sokeri on sulanut. Lisää loput vedestä kylmänä sekä viipaloidut sitruunat (ilman valkoista "nahkaa"). Kun seos on kädenlämpöistä, lisää pieneen vesitilkkaan liuotettu hiiva. Anna siman käydä pyyhkeen alla 1-2 päivää.

Siivilöi sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Valmistuminen kestää huoneenlämmössä muutaman vuorokauden, jääkaapissa noin viikon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...