Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 28. toukokuuta 2010

Nakkikääryleet

Varmuuden vuoksi tein parsakääryleiden lisäksi myös nakkikääryleitä, ettei isäntä saisi raivaria. Parsaa kun meillä on viime aikoina ollut aika usein... Ei tullut tehtyä turhaan; olivat kuulemma niin hyviä, että saa tehdä toistekin.



Nakkikääryleet

50 g pehmeää voita
4 nakkia
4 isoa vaaleaa leipäviipaletta
sinappia
suolaa ja pippuria

Poista leipäviipaleista kuoret ja litistä leivät kevyesti kaulimella. Sekoita reilut 25 g voita sekä loraus sinappia kulhossa ja mausta maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Levitä mausteseos leipäviipaleille. Pane nakit leipäviipaleille ja kääri rulliksi. Pane kääryleet uunipellille saumapuoli alaspäin.

Sulata loppu voi pienessä kattilassa ja voitele nakkikääryleet. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes kääryleet ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna kääryleiden jäähtyä hieman. Tarjoile lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...