Tämän talven ensimmäinen jouluinen jälkiruoka oli riisivaahto, jonka sekaan sotkin rommilla maustettuja luumuja. Ihanaa.
Saksin luumut 4-6 osaan, koska en halunnut jättää niitä ihan kokonaisiksi, mutten myöskään surrata sauvasekoittimella mössöksi - makuasia tietysti, kuka tykkää mistäkin.
Romminmakuinen luumuriisivaahto
1,5 dl puuroriisiä
1,5 dl vettä
5,5 dl maitoa
2 munankeltuaista
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
150 g kivettömiä luumuja
0,5 dl vettä
0,5 dl rommia
0,5 dl sokeria
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisit ja anna kiehua, kunnes vesi on lähes täysin imeytynyt. Lisää maito ja keitä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Sekoita munavaahto hieman jäähtyneeseen (noin 70-asteiseen) riisipuuroon. Anna jäähtyä.
Pilko luumut saksilla 4-6 osaan ja laita kattilaan. Lisää vesi, rommi ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes luumut ovat sopivan pehmeitä. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Yhdistä täysin jäähtyneet rommiluumut sekä riisipuuro ja sekoita lopuksi kermavaahto joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!