Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 14. toukokuuta 2013

MansikkasalaattiSattumalta näin kuukausi tai pari sitten pienen pätkän portugalialaista kokkiohjelmaa, missä tehtiin mansikkasalaattia. Ohje vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että kirjasin äkkiä ylös sen minkä muistin. Ohje on pyörinyt siitä asti pöydällä, mutta nyt sain viimein hankittua tarveaineet ja salaatin tehtyä.

Näin alkukeväästä piti tyytyä pakastemansikoihin, kun en halunnut ulkomaisia ostaa. Se tietysti vaikutti makuun, mutta niin hauska makuelämys oli, että täytyy muistaa mansikka-aikaan tehdä vielä uudemman kerran.

Mansikkasalaatti

6 reilun kokoista salaatinlehteä (käytä 2-3 eri salaattia, pari lehteä kutakin)
vesikrassia
0,5 dl mintunlehtiä
0,5 dl korianterinlehtiä
1 punainen chili

kastike:
10-12 mansikkaa
1 rkl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Survo mansikoita hieman kulhon pohjalla. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

Pilko chili ja suikaloi salaatinlehdet sekä vesikrassi varsineen. Nosta salaattiaineet kastikkeen päälle. Sekoita vasta juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...