Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 10. toukokuuta 2013

Hollandaise-kastike



Ihanan paksu hollandaise-kastike sopii loistavasti parsan seuraksi, herkullista myös muiden kasvis- ja munaruokien sekä kalan kanssa.

Hollandaise-kastike

2 munankeltuaista
2 rkl kuumaa vettä
120 g voita
suolaa
cayennepippuria
2 tl sitruunamehua

Sulata voi kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja vesi kulhossa ja laita kulho vesihauteeseen, pienellä lämmöllä olevan höyryävän kuuman vesikattilan päälle. Kulhon ei tarvitse osua veteen. Vatkaa kunnes keltuaismassa alkaa saeta.

Lisää sula voi vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Nosta kastike pois keittolevyltä ja mausta.

Tarjoa haaleana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...