Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 7. lokakuuta 2011

Omena-mantelitorttu

Me-lehdestä joskus muinoin repäisty Sirpa Talkan omenatortun ohje pääsi vihdoin kokeiluun. Mies ei erityisemmin mantelista välitä, mutta tästä tykkäsi. Ja niin tykkäsin minäkin.

Mantelijauhemäärä aiheutti tosin hieman harmaita hiuksia. Ohjeessa luki 1 pussi, 60 grammaa. Kotona oli 800 gramman pussi ja erittäin epäluotettava keittiövaaka. Netistä en löytänyt apua. Mantelijauhedesin kerrottiin painavan 30-85 g. Ei todellakaan ole sama laitanko täytteeseen 2 desiä vai 0,7 desiä mantelijauhetta.

Tulimme keittiövaakani kanssa siihen tulokseen, että 60 g olisi 1,5 dl. Lopputulos oli kyllä hyvä, mutta ehkä hieman vähemmän mantelijauhetta, olisi tehnyt siitä vielä paremman. Punnitsin vielä myöhemmin äitini vaa'alla ja sillä 60 grammaa oli hieman vajaa 1,5 desiä. Laitoin siis ohjeeseen mantelijauheen määräksi 1-1,5 dl. Jossain niillä nurkilla se on. Joskus voisi kyllä ostaa ihan sen 60 gramman pussin ja mitata se, niin selviäisi tämäkin mysteeri.Omena-mantelitorttu

pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tomusokeria
100 g voita
2 munaa

täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
1-1,5 dl (60 g) mantelijauhetta
1 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 muna

1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
3-4 omenaa

Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Nypi voi joukkoon. Lisää munat ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin.

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Sekoita vesi ja sitruunamehu pienessä kulhossa. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi. Kasta omenaviipaleet sitruunaliemeen tummumisen estämiseksi.

Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ensin täyte ja sitten omenaviipaleet.

200°C n. 30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...