Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 18. lokakuuta 2011

Minuuttisämpylä

Törmäsin Ahmijan sivuille ja löysin sieltä minuuttisämpylän ohjeen. Olen vastaavaa ohjetta tutkaillut aiemmin karppaus.infon resepteissä, mutta koska ulkonäkö ei silloin iskenyt, jäi kokeilu tekemättä. Ahmijan minuttisämpylä oli niin houkuttelevan näköinen, että päädyin testaamaan. Muutoksia jouduin hieman tekemään, kun kaapeista ei ihan kaikkia ohjeen tarveaineita löytynyt. Esimerkiksi kylmäpuristetun neitsyt-seesamiöljyn korvasin rypsiöljyllä ja kuorimattomat seesaminsiemenet kuorituilla.

Tätä olen nyt tehnyt muutamana aamuna ja ai että on hyvää! Suolaa olen välillä ripauttanut hieman, välillä en ollenkaan. Ahmijan reseptissä suolaa ei ollut. Enää pitäisi keksiä, missä astiassa minuuttisämpyläni tekisin. Muumimukissa siitä tulee korkea torni, mistä saa hyvin siivutettua kolme pientä leipäpalaa.Kultakeramiikan jälkiruokakupissa tulee isompi, matala läpyskä.Pitäisi keksiä joku siltä väliltä. Vaan eipä sämpylän ulkonäkö makuun vaikuta millään tavalla.

Minuuttisämpylä

1 kananmuna
1 rkl (kuorimattomia) seesaminsiemeniä
0,5 rkl pellavansiemeniä
1,5 rkl vehnäleseitä
1 rkl mantelijauhetta
1 rkl öljyä
(ripaus suolaa)

Vispaa haarukalla munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon kuivat aineet sekä öljy. Kaada seos mikroaaltouunin kestävään astiaan.

Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutti, anna jäähtyä hetken ja kumoa valmis sämpylä pois astiasta. Kypsennysvaiheessa sämpylä kohoaa hurjasti, mutta asettuu hieman maltillisempaan kokoon jäähtyessään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...