Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

maanantai 10. lokakuuta 2011

Vorschmack

Tein miehelle koemaistettavaksi Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä joskus muinoin repäistyllä ohjeella helpon vorschmackin. Jälkikäteen selailin nettiä ja huomasin, että useimmissa ohjeissa smetana tarjotaan lisukkeena, tässä se laitettiin sekaan. Vaikuttaako miten makuun, sen voi testata joskus myöhemmin. Helppo tämä kyllä oli ja nopeakin, jos ei lasketa uunissaoloaikaa mukaan.

Tomaattipyreetä laitoin todennäköisesti reilusti liikaa, kun vaakani näyttää välillä ihan omiaan, niin myös nyt, kun yritin punnita 70 g tomaattipyreetä isommasta tuubista. Luultavasti muutama ruokalusikallinen on oikea määrä. Minä taisin pusertaa kaksinkertaisen annoksen. Noh, täytyy jossain vaiheessa kokeilla uudestaan. Hyvää se kuulemma oli.



Helppo vorschmack

3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 rs (125 g) anjovista
70 g tomaattipyreetä
1 prk (120 g) smetanaa
valkopippuria

Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja paista hetken aikaa käännellen. Kaada seos kulhoon, lisää anjovikset liemineen sekä tomaattipyree. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon smetana sekä valkopippuri.

175°C uunin alatasolla noin 45 min.

Tarjoa perunoiden, joko muusin, keitettyjen tai uuniperunoiden kanssa. Tarjolle lisäksi smetanaa, suolakurkkuja ja etikkapunajuuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...