Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 14. lokakuuta 2011

Pinaatti-kylmäsavulohi -cannellonit



Nämä olivat tosi hyviä. Toisessa tekemässäni versiossa ei ollut kylmäsavulohta ja raejuuston tilalla oli ricottaa. Se jäi melko mitättömän makuiseksi, mutta tämän kylmäsavulohitäytteisen arkistoin ehdottomasti "tätä tehdään toistekin" -osioon.

Tästä saa vähän vaihtelua lasagnelle, joskin putkien täyttö on tosi sotkuista puuhaa. Muutama lusikointikerta riitti. Turhaa hienostelua. Nyt annan täytteen jäähtyä kunnolla ja tungen sen putkiin sormin. Sujuu huomattavasti nopeammin.

Pinaatti-kylmäsavulohi -cannellonit

n. 12 cannelloniputkea

3 tomaattia
150 g pinaattia
150 g kylmäsavulohta
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g raejuustoa
suolaa
pippuria

2 dl kermaa
juustoraastetta

Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne. Levitä tomaattikuutiot uunivuoan pohjalle.

Huuhtele ja valuta pinaatit. Riivi tarvittaessa ja pilko. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä. Lisää pinaatit ja paista käännellen, kunnes pinaatti pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pilkottu kylmäsavulohi ja raejuusto. Sekoita. Täytä cannellonit ja asettele tomaattien päälle vuokaan.

Kaada kerma vuokaan ja raasta juustoa päälle.

175°C  n. 25 min.

Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...