Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 6. lokakuuta 2011

Limekuha

Ostin kaupasta neljä kuhafilettä sen kummemmin suunnittelematta, mitä niistä tekisin. Yhteishyvän Ruokamaailma -lehden innoittamana päätin kokeilla marinoida ne limemehussa. Siitä tuli aivan mielettömän hyvää.


Ulkonäkö ei hirveästi houkuta, mutta maku oli mahtava. Limekuha sopi aivan uskomattoman hyvin kukkakaalimuusin kanssa, jota laitoin lisukkeeksi riisin vähyyden takia. Onneksi riisi oli lopussa, en olisi tällaista makuyhdistelmää varmaan muuten kokeillut.

Limekuha

4 kuhafilettä
suolaa
mustapippuria

marinadi:
1 lime
1 dl persiljasilppua
0,5 dl tillisilppua
2 rkl öljyä

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Purista hyvin pestyn limen mehu kulhoon. Raasta hieman kuorta mehun joukkoon (noin puolen limen verran). Silppua huuhdottu persilja sekä tilli. Lisää yrtit ja öljy limemehuun.

Aseta kuhafileet marinadiin ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin. Kääntele välillä, että fileet marinoituvat tasaisesti.

200°C n. 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...