Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 20. lokakuuta 2011

Punajuurivuoka

Sain joku vuosi sitten aivan taivaallisen hyvää punajuurivuokaa. Useiden yritelmien jälkeen pääsin vihdoin melko lähelle sitä. Punajuurivuoka on ihanaa jo sellaisenaankin, mutta sopii myös loistavasti esimerkiksi vaalean kalan lisukkeeksi.

(Itselleni muistin virkistykseksi, ettei tarvitse joka kerta miettiä uudestaan: säädä raastimen terä numeroon 3.)



Punajuurivuoka

1 kg punajuuria
170 g sinihomejuustoa
2 prk (à 120 g) smetanaa

Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita smetana punajuuriraasteeseen. Laita osa seoksesta uunivuokaan ja murustele sinihomejuustoa päälle. Jatka laittamalla vuorotellen punajuuriraasteseosta ja sinihomejuustomurusia, kunnes kaikki on vuoassa. Peitä vuoka joko foliolla tai kannella ja laita kylmään uuniin. Säädä lämpö 175 asteeseen ja anna hautua noin 2 tuntia. Poista kansi ja anna olla uunissa vielä noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...