Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 4. lokakuuta 2011

Suklaamousse

Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä löytyi helppo ja herkullinen suklaamousseohje. Pienensin hieman määriä ja tästä tuli neljä reiluhkoa annosta (n. 1,5 dl).

Pitäisi varmaan ostaa ihan oma ruoanlaittokonjakki kaappiin jemmaan, kun sain taas kuulla hirveää purputusta pyytäessäni isännältä vaivaiset 1,5 ruokalusikallista konjakkia suklaamousseen.Suklaamousse

130 g tummaa suklaata
35 g voita
1 muna
1,5 rkl konjakkia
2 dl kermaa

Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sekaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä. Erottele keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Mausta konjakilla ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja valkuaiset eri kulhoissa vaahdoiksi. Sekoita vaahdot suklaaseokseen. Jaa mousse annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Koristele suklaarouheella.Suklaamoussen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...