Pitäisi varmaan ostaa ihan oma ruoanlaittokonjakki kaappiin jemmaan, kun sain taas kuulla hirveää purputusta pyytäessäni isännältä vaivaiset 1,5 ruokalusikallista konjakkia suklaamousseen.
Suklaamousse
130 g tummaa suklaata
35 g voita
1 muna
1,5 rkl konjakkia
2 dl kermaa
Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sekaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä. Erottele keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Mausta konjakilla ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja valkuaiset eri kulhoissa vaahdoiksi. Sekoita vaahdot suklaaseokseen. Jaa mousse annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Koristele suklaarouheella.
Suklaamoussen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!