Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Ketsuppi

Ensimmäisellä kerralla laitoin desin sokeria (mistä ihmeen hatusta olen sellaisen määrän vetäissyt), nyt puoli desiä, ja sekin oli vielä liikaa. Ruuan seassa sitä ei huomaa, mutta ranskalaisia dippaillessa makeus hieman häiritsi. Ensi kerralla täytyy muistaa vielä kerran puolittaa sokerin määrä, josko sitten tulisi myös dippailuun soveltuva keppuli.



Ketsuppi

500 g paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,25-0,5 dl sokeria
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 rkl siirappia
suolaa
mustapippuria
chiliä
neilikkaa
inkivääriä
currya
kanelia
laakerinlehti

Kuumenna etikka, sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä reilu tunti. Seoksen voi lopuksi soseuttaa sauvasekoittimella tai jos haluaa tasaisempaa jälkeä, jättää sipulit sen verran isoiksi, että ne saa helposti noukittua valmiista ketsupista ennen purkkeihin laittoa. Tölkitä kuumana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...