Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

tiistai 14. joulukuuta 2010

Suklaafondue

Suklaafondue ei juuri ohjeita kaipaa, mutta laitan silti ylös, ettei enää vaipuisi vuosikausiksi unholaan, kuten nyt oli päässyt käymään. Onneksi tuli suklaasta pitäviä vieraita ja kaiken kiireen keskellä oli keksittävä nopea ja hyvä makea herkku... Jostain muistin syövereistä kaivautui suklaafondue esiin ja että se olikin taas hyvää!

Dippailla voi mitä mieli tekee. Herkkua on mm. banaani, päärynä, viinirypäle, pulla, patonki jne. Brie-juustoa en uskaltautunut - vielä - kokeilemaan, vaikka sekin kuulemma oli hyvää suklaakuorrutteen kanssa.



Suklaafondue

2 dl kermaa
200 g (tummaa) suklaata

(konjakkia/rommia/likööriä)

Kuumenna kerma kattilassa. Pilko suklaa sulamaan kuuman kerman joukkoon. Sekoita ja nosta pöytään.

Dippailtavaksi sopii suupaloiksi paloitellut hedelmät, marjat, pullat, keksit yms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...