Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

perjantai 8. lokakuuta 2010

Kyssäkaali-mantelilaatikko

Ruokala.netistä löytyi kokeilemisen arvoinen kyssäkaaliohje. Sopii joko liha- tai kalaruokien lisäkkeeksi tai sellaisenaan kasvisruokana nautittavaksi.



Kyssäkaali-mantelilaatikko

1 kg kyssäkaalia
1 dl karkeaa mantelirouhetta
3 rkl siirappia
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kermaa

pinnalle
2 rkl mantelirouhetta

Kuori ja lohko kyssäkaalit. Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta kyssäkaalilohkot sauvasekoittimella. Lisää soseeseen mantelirouhe, siirappi, korppujauho sekä kerma ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja kaada sose uunivuokaan, ripottele pinnalle mantelirouhetta.

175° noin tunti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...