Päärynä-juustovoileipäkakku
8 viipaletta tummaa leipää
8 viipaletta vaaleaa leipää
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sinihomejuustoa
4 päärynää
0,5 sitruunan mehu
sitruunamelissaa
Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois. Notkista tuorejuusto ja murustele sinihomejuusto joukkoon, sekoita. Raasta päärynät ja kaada sitruunamehu niiden päälle. Hienonna sitruunamelissa (säästä osa koristeluun) ja lisää päärynäraasteeseen.
Laita alimmaksi neljä tummaa leipäviipaletta. Levitä niille ensin runsaasti juustoseosta ja päälle päärynäraastetta. Seuraavaksi kerrokseksi vaaleaa leipää ja täytteet, kuten ensimmäiseen kerrokseen. Vielä yksi kerros tummaa leipää täytteineen ja päällimmäiseksi vaaleat leivät. Säästä loppu juustoseos kakun koristeluun.
Anna maustua jääkaapissa yön yli. Peitä kakku lopulla juustoseoksella ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!