Kahden koiran ja yhden miehen palveluksessa olevan kotiorjan lehdistä revityt ja netistä löydetyt ruoka- ja leivontaohjeet siirtyvät (yleensä jonkin verran muokattuina) tänne arkistoon, mikäli osoittautuvat säilyttämisen arvoisiksi. Joskus sekaan eksyy omiakin kokeiluja. Ohjeet ovat vapaasti käytettävissä, saa linkittää ja kommentit ovat tervetulleita! Lue lisää →

torstai 7. lokakuuta 2010

Luumuvuoka - Clafouti aux pruneaux

Saimme ison astiallisen luumuja, joista piti keksiä jotain kivaa. Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjasta (vuodelta 1997) löytyi hauska luumuvuoan ohje. Ohjeen mukaan vuoka tulisi tarjota aina lämpimänä, koska jäähtyneenä se hieman laskeutuu (kuvaushetkellä oli jo jäähtynyt ja laskeutunut). Me söimme osan ensin lämpimänä ja loput meni ihan yhtä hyvällä ruokahalulla myöhemmin kylmänä.Luumuvuoka - Clafouti aux pruneaux

250 g luumuja

liotusliemi
2 rkl konjakkia
3 rkl sokeria

taikina
1,5 dl luumujen liotuslientä + maitoa
2-3 rkl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
suolaa
0,75 dl vehnäjauhoja

Upota luumut 10 sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori ja puolita ne tai leikkele lohkoiksi. Anna maustua konjakki-sokeriliemessä tunnin ajan.

Valuta ja mittaa luumujen liotusliemi, lisää maitoa, kunnes nestettä on yhteensä 1,5 dl. Laita taikinan aineet tehosekoittimeen ja pyöritä minuutti maksiminopeudella.

Kaada voideltuun vuokaan noin 0,5 cm:n kerros taikinaa. Pane pariksi minuutiksi 175 asteiseen uuniin, niin että taikina jähmettyy. Levitä luumut taikinapohjalle ja sirottele päälle hieman sokeria. Kaada loput taikinasta luumujen päälle.

175°C noin 45 min. tai kunnes pinta on ruskistunut ja kohonnut eikä tikkulla kokeiltaessa siihen tartu mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...