Luumuvuoka - Clafouti aux pruneaux
250 g luumuja
liotusliemi
2 rkl konjakkia
3 rkl sokeria
taikina
1,5 dl luumujen liotuslientä + maitoa
2-3 rkl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
suolaa
0,75 dl vehnäjauhoja
Upota luumut 10 sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori ja puolita ne tai leikkele lohkoiksi. Anna maustua konjakki-sokeriliemessä tunnin ajan.
Valuta ja mittaa luumujen liotusliemi, lisää maitoa, kunnes nestettä on yhteensä 1,5 dl. Laita taikinan aineet tehosekoittimeen ja pyöritä minuutti maksiminopeudella.
Kaada voideltuun vuokaan noin 0,5 cm:n kerros taikinaa. Pane pariksi minuutiksi 175 asteiseen uuniin, niin että taikina jähmettyy. Levitä luumut taikinapohjalle ja sirottele päälle hieman sokeria. Kaada loput taikinasta luumujen päälle.
175°C noin 45 min. tai kunnes pinta on ruskistunut ja kohonnut eikä tikkulla kokeiltaessa siihen tartu mitään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!