Pähkinäleipä
3 dl vettä
2 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl jauhoja
0,5 dl ruisleseitä
2 rkl öljyä
2 dl pähkinöitä
1 dl siemeniä (esim. auringonkukan-, pellavan-, kurpitsansiemeniä tms.)
Laita vesi, siirappi, suola sekä noin puolet jauhoista, joihin on sekoitettu hiiva, turpoamaan muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.
Alusta kuplivaan taikinaan loput jauhot, leseet sekä rasva. Vaivaa hyvin. Lisää lopuksi murskatut pähkinät (morttelilla ei mene liian pieniksi) sekä siemenet. Voitele leipä vedellä ja laita päälle leseitä sekä siemeniä. Kohota kaksinkertaiseksi.
200° noin 50 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Herättikö ajatuksia? Kerro se muillekin. Kiitos kommentistasi!